14/ kasulikke nippe ja pagasireegleid

Oled segaduses pagasireeglite pärast? Või lihtsalt lootusetult ebaorganiseeritud pakkija? Järgnevad nipid peaksid sind aitama!
Tea pagasipiiranguid ja -limiite
1. Pane tähele, mitu kotti/kohvrit sa tohid kaasa võtta. Tavaliselt on see 1 inimese kohta. Sa võid check-ini teha kuni 8-le, kui lendad easyJet´iga – kuid ära lase end segadusse ajada – nende kogukaal ei tohi ikkagi olla üle 20kg!
2. Osad lennufirmad, nagu näiteks Ryanair ja easyJet, kasseerivad sult lisa pagasi eest – kuid seal on võimalik säästa, registreerides oma pagasi Internetis, mitte lennujaamas.
Luggage1.196162329
Luggage. Foto: klumppsleather.com
3. Äraantava pagasi määr on lennufirmadel erinev kuid tavaliselt jääb siiski 20-25kg vahele. Ületades seda limiiti pead maksma lisa (14 eurot iga lisakilo pealt lennates Ryanair´iga).
4. Säästa raha, võttes kaasa eriti kerge kohver. Antler´si Size Zero kohvrite kollektsiooni kuulub „maailma kergeim suur ratastega kohver”, kaaludes alla 3,6 kg.
5. Kui sa kahtlustad, et su pagas ületab kaalulimiidi reisilt naastes, kaalu seda enne lennujaama minekut digitaalse käsikaaluga (lakeland.co.uk).
6. Sa võid jällegi võtta kaasa rohkem kui ühe käsipagasi ühiku Briti lennujaamades, kuid suuruse piirang jääb 56cmx45cmx25cm.
7. Geelid, kreemid, pastad ja muud vedelikud sinu käsipagasis peavad olema konteinerites/anumates, mis ei ole suuremad kui 100ml ja peavad olema läbipaistvates, taas-suletavates plastikkottides, mis ei oleks suuremad kui 20cmx20cm.
index
Kuidas pakkida vedelikke. Foto: travelsecure.infrastructure.gov.au
8. Vedelike piirang ei kehti nö „lennupoolel” - nii et osta mida hing ihkab kui oled turvakontrolli läbinud.
9. Saada oma pagas sihtkohta firmaga Carrymyluggage (carrymyluggage.com). See ei ole odav, umbes 99 eurot koti kohta, kuid vähemalt ei pea sa jamama plastikkottide ja oma kohvri kaalumisega.
10. Mõned luksuslikumad hotellid pakuvad sarnast teenust. India Luxury Collection Hotel´si ketti kuuluvad hotellidel on pagasiteenus, mis tuleb võtab su kohvri su kodust, viib hotelli ja pakib lahti ka (loodan, et vaid soovi korral...)
Osta õige kohver
1. Kohvri eluiga on umbes 10 aastat ning heal kohvril on ka garantii, mis katab nt lukud, rattad ja käepidemed. 
worn out luggage
2. Nagu ka kõige muuga – sa saad seda, mille eest maksad. Kallimad kohvrid on üldjuhul paremad ning nad on kokku pandud parematest osadest. Kahjuks on nendel kohvritel tõenäosus pagasiveol kaduda samamoodi kui ükskõik mis muul kohvril.
3. On tõenäosus, et disainerkohver tagab sulle parema kohtlemise, nö upgrade´i- kuid samas võib see meelitada ka varast.
4. Suurus loeb! Liiga suur ja su kohver ei mahu takso pagasnikusse või rendiautosse; liiga väike ja sa pead istuma kohvri kaane peal, et seda sulgeda (mis omakordam lühendab kohvri eluiga).
kohver
Kohver liiga täis. Foto: www.lukor.net
5. Kaks ratast või neli? Nelja rattaga suurt kohvrit on lihtsam manööverdada, eriti kui rattad liiguvad vastavalt vajadusele, mitte ei lukustu mingisse kindlasse asendisse. Manööverdamine ei ole alati võimalik - ole kindel, et sa saad võtta kohvrit ka kätte, et tassida seda nt paari trepiastme jagu.
6. Samsonite Spinners´i kohvrid viivad rataste tehnoloogia taseme veel sammukese edasi: neil ei ole mitte kohvritel neli ratast vaid lisaks sellele on neil nagu F1 vormeliautodelgi taga suuremad rattad kui ees ja samuti käsipidur.
7. Vanematele kindlasti meeldivad Trunk´i kohvrid – pooleldi kohver, pooleldi mänguasi (trunki.co.uk).
8. Käepidemed peaksid olema piisavalt pikad mugavaks manööverduseks ja eelistatult sellised, mille käepide tuleks nupulevajutusega üles, mitte tõmmates. Ärge sikutage kohvrit selle rihmast – varsti lohistate seda muidu külje peal.
9. Kõvade või pehmete külgedega kohver? Kõva kestaga kohver lisab kuni 10kg nö surnud kaalu kuid ei kaitse selle sisu kahju, varaste muude asjaolude eest. Pehme kestaga kohver näeb kauem asjalik välja.
10. 70% kohvritest on musta värvi. Seo oma kohvri külge värviline lindike või mingi muu märgatav „kaunistus”, et sul oleks lihtsam oma kohvrit ära tunda.
mark
Märgista oma kohvreid. Foto: o.canada.com
Kuidas pakkida ja lahti pakkida?
1. „Kui saad oma kohvrist aru, hakkad ka oma elust aru saama,” ütles kunagi moedisainer Diane von Furstenberg. Post Office´i poolt korraldatud uuringus tunnistas 37% puhkuseplaneerijatest, et nad ei ole organiseeritud pakkijad, naistest 55% tunnistas, et neil on keerulisem pakkida, kui meestel. Sellel on aga lihtne põhjendus – üks kolmandik naistest peab ju oma meeste eest ka pakkima....
2. Volditult, rullitult või puntras? Pakkida paberisse või plastikusse? Mis iganes su meetodid on – ära paki üle. Lömastatud ja kortsus riided – need on selged näitajad, et sa oled „suvalt” pakkinud.
how to
Kuidas pakkida? Foto: www.youtube.com
3. John Lewis ja Samsonite on teinud video, mis annab nõu, kuidas kohvrit pakkida. Kui sa suudad seda taustamuusikat ignoreerida, on seal ka asjalikke nõuandeid..
4. Ära pane pakitud kingitusi äraantavasse pagasisse. Kui su kohver kontrolli käigus avatakse, võidakse pakend eemaldada. Ja pane rasked asjad, nagu kingad, kohe rataste kohale.
5. Sa saad riietel kortsusid vähendada, riputades riided sihtkohas aurusesse vannituppa. Kui riided on kergelt niisked, raputa neid paar korda äkiliselt ja nad tõmbavad vormi tagasi.
6. Või investeeri reisi-triikrauda. See suurendab tihedust, mitu korda saad sa ühte pluusi kanda kui ta ei ole tõesti must, vaid lihtsalt kortsus.
7. Alternatiiv – las professionaalid pakivad sinu eest. Londonis, Blossom ja Browne (blossomandbrowne.com) pakub teenust, et saaksid lennureisiks valmis olla. Anna neile kott riietega, mida sa tahad kaasa võtta ja nad tagastavad need pestult, triigitult ja korralikult pakitult.
banner3
Professionaalsed pakkijad/kolijad. Foto: www.abhaprofessionalpackers.com
8. Veel üks variant on kaasa võtta must pesu ja kasutada hotelli pesupesemisteenust. Ära mitte kunagi saada seal pessu midagi õrna ja väärtuslikku! Alati eelda, et su teksapüksid tulevad tagasi triikimisjuttidega..
9. Kui sa reisid noorte lastega, siis firmad nagu Tinytotsaway (tinytotsaway.com) või Bebebel (bebebel.com) aitavad tassida kõik rasked lasteasjad – toidud, riided jms sinu sihtkohta.
10. Kui sa elad Londonis ja ei suuda tegeleda lahtipakkimisega, kui reisilt naased – viska oma kohver  Jeeves of Belgravia´sse (www.jeevesofbelgravia.co.uk). Firma pakib lahti, sorteerib, peseb ja kuivatab su pesu ning toimetab need sulle tagasi.
Allikas: telegraph.co.uk

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas