42/ Minu lemmikteema - SÖÖK, SÖÖK, SÖÖK:)
MILLISES SIHTKOHAS ON PARIM TOIT?
Siin on 10 kulinaaria tippu CNNi hääletajate arvates. Valmis lennukile hüppama?
Reisivatele toidufännidele on kohalik toit sama tähtis kui reisi planeerimine. Et tuua esile kõige populaarsemad köögid maailmas, paluti CNNi lugejatel hääletada oma lemmiku poolt avalikus Facebooki hääletuses.
On selge, et Aasia toit on võitnud paljude inimeste südamed. Kas see, või on Aasias palju CNNi lugejaid, kes tahtsid oma kodumaa kõrget positsiooni kindlustada.
Parima toiduga sihtkohtadena on paari erandiga toodud välja vaid Aasia riike - eranditeks Itaalia ja Kreeka.
1. Taiwan: 8,242 häält

Kauss nuudleid veiselihaga on hea viis kuidas Taiwani köögiga tutvust teha.
Toidufilosoofia Taiwanis on lihtne - söö tihti ja söö hästi! Väiksed portsud - aga palju - on Taiwanis popp teema.
Ainuüksi Taiwani pealinnas Taipeis on 20 tänavat, mis on pühendatud söömisele ja näksimisele. Ja siis on Tainan, mis on Taiwani vanim linn, millele tihti viidatakse kui söögipealinnale.
Iga kord, kui sa mõtled, et oled leidnud parima bao (uskumatult haisev kuid siiski maailmamuutev nuudli-veiseliha supp), on kuskil järjekordne söögikoht, mis sinu arvamust muudab.
Loe Taiwani toitude kohta siit: MORE: 45 Taiwanese foods we can't live without
2. Filipiinid: 1,528 häält
Koht, mis on õnnistatud rohkete mereandide, troopiliste puuviljade ja loovate kokkadeg - Filipiinid pakuvad tükkmaad rohkem kui vaid balut'i (pardi embrüo).

Balut. Foto: wecans.co.kr
Filipiinide toit ei ole nii tuntud, kui paljude teiste maade köögid, kuid enam kui 7000 saare ja värvika ajalooga pakub saarestik endale omaseid ja maitsvaid toite.
Adobo, näiteks, on üldlevinud roog, mida valmistatakse igas majapidamises. See on Mehhiko päritolu, kuid filipiinlased olid need, kes avastasid, et liha küpsetamine (tihti kana ja sealiha) äädikas, soolas, küüslaugus, sojakastmes ja teistes vürtsides, on praktiline viis, kuidas säilitada liha seda külmutamata.
Lechon on Filipiinidel väga sage "peokülaline". Terve siga röstitakse ja küpsetatakse süte kohal. Kuldset ja krõbedat nahka serveeritakse maksakastmega - maks on seal väga ihaldatud toiduaine.
Loe Filipiinide toidu kohta rohkem siit: MORE: 50 delicious foods that define the Philippines
3. Itaalia: 810 häält

Modena, Itaalia, on koht, kust sa leiad maailma parima Parmigiano-Reggiano juustu.
Itaalia toit on oma juuri ajanud juba sajandeid üle terve maailma, olles tuntud oma maitsekate tomatikastmete poolest ning samuti nende veidrate torude poolest, mida tehakse nisujahust ja mis täidetakse rammusa vahukoorega...
Hoolimata Itaalia restoranide ja köögi populaarsusest mujal maailmas on mõte Itaalia köögist itaallastele endile veidi vastumeelne..
Regiooniti võivad kohalikud road olla väga erinevad. Kes teeb pastat munata, kes hülgab või ja kasutab selle asemel oliiviõli..
Aga olgem ausad. Kas sa lähed Sitsiiliasse mekkima gorge´ ja arancinit, teed reisi Napolise, et testida maailma parimat pitsat või teed rongireisi Modenasse, et proovida maailma parimat Parmigiano-Reggianot - üksi Itaalia nurk ei valmista su kõhule pettumust.
Loe Itaalia toitude kohta lisa siit: MORE: Italy's 20 regions, dish by delicious dish
4. Tai: 470 häält
Arvestades, et üks esimesi asju mida tailane küsib, kui ta sind märkab, on :"Kas sa juba söönud oled?", on selge, et see rahvus on äärmiselt kirglik oma toidu suhtes.
Mõjutustega Hiinast, Malaisiast, Indoneesiast, Myanmar´ist ja kohalikust kulinaariast, on Tai toit üks parimaid maailmas.
Kombinatsioon arvukatest maitsetaimedest ja vürtsidest kõikides roogades, toodavad mõnusa kompoti, mis sobituvad kokku kui orkestrimuusikas kõlavad pillid...
Tailased sobitavad tihti vürtsika, hapu, soolase, magusa, krõmpsuva ja nätske ja libeda kõik ühte ainsasse rooga.
Kõik ju teavad selliseid roogi nagu roheline karri, cashew kana (gai pad met ma muang) ja pad Thai.
Et saada eriti värvikat elamust, viska pilk peale riigi kirde - või Isaan´i - köögile.
Populaarsed Isaan´i road sisaldavad som tom´i (papaia salat), larb moo (rebitud sealiha laimimahla, kalakastme, mündilehtede, sibulate ja tšilliga) ja ko moo tang (grillitud seakael), mis serveeritakse mõnusa kastmega.
Loe maitsvate Tai toitude kohta siit: MORE: 40 Thai foods we can't live without
5. Jaapan: 443 häält
Jaapanlased rakendavad oma toidule samasugust täpsust nagu oma inseneerimisse, viies oma armastuse toidu vastu sammu võrra - lausa galopeerides - kaugemale kui enamus rahvuseid.
Sa võid end hellitada rikkaliku mitmekäigulise kaiseki söömakorraga, kus on mitmeid värvikaid ja maitsvaid roogi või võtta tool ja istuda keerleva sushilaua äärde.
Kehva toitu pole võimalik Jaapanis süüa. Kus mujal võtavad inimesed ette terve nädalavahetuse kestva automatka, mille ainule eesmärk on proovida ühe roa erinevaid variatsoone?
Moodne Jaapani kyodo ryoi, või kohalik köök, on iseenesest turismiatraktsioon. Peaaegu iga suurim linn omab mingit rooga, mis on piirkonnale omane.
Loe Jaapani toitude kohta rohkem siit: MORE: 40 Japanese foods we can't live without
6. Malaisia: 265 häält
Malasia köök on kombinatsioon paljudest teistest maitsvatest köökidest, nt Hiina, India ja Malay.
On mõneti sarnane Indoneesia toidule ning kaks rahvust "jagavad" omavahel paljusid roogasid. Hoiatus: vaidlused toidu päritolu üle võivad minna päris agressiivsels - selline on see kirg toidu vastu!
Hoolimata sellest.. kui sa oled Malaisias ja limpsid kausikest laksat, unustad sa kiiresti selle pinge ning mõtled ootusärevalt: "Millal küll järgmine roog sinuni jõuab ja kas see ei võiks juba rutem juhtuda??"
Loe Malasia toitude kohta siit: MORE: Malaysia's top 40 foods
7. Hong Kong: 236 häält

Dim Sum´i fännidele ei ole söömiseks paremat kohta kui Hong Kong. Hong Kongi Dim Sum´i restoranide mitmekesisus ja arvukus on hämmastav.
Hong Kongi elanikel on tugev kirg just Hong Kongi toidu vastu. See peegeldab ka nende armastust poliitika, shoppamise, hasartmängude ja isegi aktsiate vastu.
See linn on saanud koduks nii mõnelegi toidusõltlasest inimesele ja toodab ohtlikus koguses roogasid, mis varieeruvad rangelt traditsioonilistest toitudest kuni moodsatefusion roogadeni, iga toit paneb suu vett jooksma veidi rohkem kui eelmine...
Lärmakad kantoneesi kohad, kus inimesed söövad sellise järjekindlusega, et seal on lausa teataval määral hullumeelsust õhus; vaiksed ja viisakad söögikohad, kus teenindajad ärevalt ootavad ja jälgivad iga su liigutust; rahulikud oaasid, mis on peidus mäetipus.. Hong Kong pakub tõesti kõike!
Loe Hong Kongi toidu kohta siit: More: Hong Kong food: 40 dishes we can't live without
8. India: 205 häält
Kui mingi riik kasutab vürtse sellisel määral, et liha ja juurviljad tunduvad üldse roas kõrvalised olevat, siis sa tead, et tegemist on kokkadega, kes on pühendunud maitsele.
Vürtside ja maitseainete kasutamisel ei ole mingeid reegleid, peaasi, et lõpp-tulem oleks maitsev. Sama maitseainet võidakse kasutada nii soolastes kui magusates roogades või süüakse üldse eraldiseisva roana - fenkoli seemneid nauditakse kui hingeõhku värskendavat abinõu pärast sööki.
Ja iga riik, mis suudab teha kõik taimetoidu äärmiselt maitsvaks, väärib Nobeli preemiat.
Regiooniti varieerub toit suuresti - on Goa mereannid, Kashmiti wazwan ja Kerala kookosene rammusus.
9. Kreeka: 167 häält
Reisides Kreekasse ja seal söömine tundub justkui uhke väljevõte ajakirjast, mis on tõelisuseks saanud, kuid ilma Photoshopita.
Nagu sinised mered ja valged majad on ka kalamata oliviid, feta juust, värvikad salatid ja röstitud lihad väärt postkaardile panemist.
Saladus? Ohtralt läikivat ja mõnusat oliiviõli.
Olles kingitus jumalatelt on oliiviõli vaieldamatult Kreeka parim ekspordiartikkel, mõjutades inimesi üle terve maailma, pannes neid mõtlema tervislikule toidule.
10. Vietnam: 162 häält
Vietnami roogade spektrum on üllatavalt mitmekesine kuid puhas sellise väikese maa kohta.
Iga linn - isegi iga küla - võib omada endale omaseid roogasid.
Isegi tavapärased rahvusroad võivad varieeruda dramaatiliselt olenevalt sellest viisist, kuidas kohalik kogukond seda valmistab ja serveerib.
Odavaim, ja üks maitsvamaid kohti, kus kogeda autentset Vietnami kööki on traditsionaalne vabaõhuturg.
Siin on ühte rooga pakkuvad putkad, kus enamasti on naised, mis pakuvad osavalt valmistatud maiuseid ja muid roogi. Seda traditsiooni pärandatakse tütrelt tütrele.
Loe maitsvate Vietnami toitude kohta siit: MORE: 40 delicious Vietnamese dishes
Allikas: cnn.com
Comments
Post a Comment