86/ Horvaatia toidud ja hotellimuljed

Üldiselt pean mainima, et söögid olid maitsvad. Oleneb aga paljuski hotellist, kus viibid. Mina ööbisin kokku kolmes erinevas hotellis - Sol Garden Istra, Park Plaza Arena ja Laguna Gran Vista. 
Esimeses hotellis oli söök väga hea, kõik mis taldrikule tõstsin, sai ka sisse söödud. Hommikusöögiks sai ülimaitsvat praemuna - just nii, nagu mulle meeldib, mõnusat peekonit, hautatud lillkapsast, brokkolit, kohvi ja mahla. Kõik oli maitsev. Lisaks oli friikartuleid, erinevaid saiakesi, pannkooke. You name it!

Hotelli jõudes ootas meid hotellitoas ka pudel valget veini ja kaks pudelit vett, mis oli ka suureks boonuseks. Hotellil tärne kokku 4 ja jättis sümpaatse mulje. Ainsaks miinuseks tooksin, et nende vaibad vajavad kindlasti vahetamist. Muidu hea ja tore hotell maitsva söögiga. Kuigi hotelli restoran on veidike söökla sarnane, ei teinud see sööki kehvemaks.




Samuti ootas meid esimeses hotellis öine õhtusöök, kuna jõudsime päris hilja. Taldrikule oli meile pandud erinevaid juustusid, sinke, salaamit, rukolat ja marineeritud paprikat. Mina fännasin väga seda mõnusat õhukest sinki, juustu ja paprikat - suur rukola fänn ma ei ole. Suure palumise peale said meie reisikaaslased ka oliiviõli, et seda rukolat veidi niisutada. Muidu ei tahtnud eriti kurgust alla minna..Joogiks oli meil kõrremahl ja natuke veini ka:)

 Näide siis hommikusöögist Sol Garden Istras - maitsev:)
 Ma ei mäleta, mis hotellis me lõunat sõime, kuid komplekt oli järgmine:
Põhimõtteliselt tähestikusupp paari üksiku ja mõne üksiku miniatuurse lihapalliga (pole kindel, et lihast)
 Salat - kurk, tomat, kapsas ja lehtsalat:
 Paneeritud kana, kartulipüree keemilise järelmaitsega ja herned:
 Noh, olen hullemat saanud ka oma elu jooksul aga midagi hämmastavat see ka polnud. Samas - kingitud hobus suhu ei vaadata (kuigi peaks, äkki on vaja hambaarstile viia).

Mingis järgmises hotellis lõunasöök:

Salat, võileib, kartulid juustu ja peekoniga. Kõrvale saime muidugi veini.



 Puuviljad olid küll igal pool maitsvad:
 Väga kahju, et ei tule selle hotelli nimi meelde, kus saime väliterrassil maitsta väga huvitavaid roogasid:

Mõnus tomatisupp. Riis seal sees oli küll veidike kõva kuid maitselt oli supp superhea:


Kohalik "pasta". Kaugelt meenutas justkui ube kuid tegelikult olid need jahust veeretatud makaronid. Kuna nad seest õõnsad polnud, oligi roog veidi jahune. Peal oli aga singi-shampinjoni kaste, rukolat ja juustu. Polnud kõige hullem.




Viimane käik tundus tõsine meistriteos. Rõhutan sõna "tundus".
Mõnus veiselihatükk krõbekartulite ja hernepüree peal.. Nojaa. Kahjuks oli liha osadel üleküpsetatud, teistel alaküpsetatud. Tundus ka, et kõnealune loom oli surnud vanadusse..sest noh - vintske oli. Aga samas visuaalselt kaunis ja kartul oli tõsiselt nämma. Ja vein ka.





Magustoiduks oli meie mõistes toorjuustukook. Toorjuust aga vahukoorega ühtseks massiks segatud ja pandud biskviidipõhjale. Põhi oli veidike paks.. Aga koos selle hapuka moosiga oli kook maitsev.



Kes aga tõsist maitseelamust (ja soodsalt) soovib saada, soovitan Laguna Gran Vista hotelli ligiduses külastada suurepärast restorani Korta. Meie Astridiga (minu toanaaber) tellisime endale risotto mereandidega. Ja no see oli alles risotto! Hiiglaslik vaagen, millelt mõni toidab tervet oma peret, oli mõeldud ühele inimesele. Seal oli igasuguseid molluskeid - karpe, kalmaare ja siis see kõige uhkem loomake seal keskel. Keda ma nüüd tänu Tiinale ja Astridile lammutada oskan. Reis oli hariv!
See hiiglaslik vaagen, Aperol, cappuccino ja magustoit maksid kokku 17 eurot ja lisaks pakut hiljem veel tasuta jooki. Minu arvates pole 17 eurot sellise suurepärase söögi eest midagi maksta. Proovi Eestis nii hea hinna ja kvaliteedi suhtega sööki saada. 



Magustoit. Ma selle täpset nimetust ei mäleta aga oma olemuselt oli ta tarretunu pistaatsiapähkli maitsega magustoit. Sees oli shokolaad, kõrval ka shokolaad ja pähklid ja maitsestamata vahukoor. Oli hea aga kuna praad oli niiiii suur jäi magustoit pooleldi alles. Aga ei kahetse ikkagi:)



Teine hotell, kus me ööbisime, oli Park Plaza Arena. Hotell oli kenam kui Sol Garden Istra kuigi ametlikult oli sellele omistatud vaid 3*. Kuna hotell oli läbinud renoveerimise alles hiljuti, pole nad vist jõudnud oma tärne "uuendada". Hotell oli mõnus ja hubane, basseiniala pisike (eriti võrreldes Sol Garden Istraga, kus on liuväljad ja veepark hinna sees). Tuba oli ilusam kui eelmises hotellis (pean ette hoiatama, et ka ilusam kui järgmises). Telekast tuli ka normaalseid kanaleid, söök oli väga maitsev. Ainuke probleem oli minu jaoks aga see, et õhtusöögi juurde olid kõik joogid lisatasu eest. Olgu see vesi, koka või mahl. Selline lisakulu võib aga rahakotti korraliku põntsu lüüa. Kokteilid olid lahjad nagu Eesti baarides ja kallid ka.

Hotelli restoran meenutas tõepoolest restorani. Teenindaja ei käinud koleda metallkäruga laudade vahel nõusid korjamas vaid kõik korjati kenasti käe peale. Restoran nägi kena välja ja teenindus oli sõbralik.

Ainukene hotell, kus saime Astridiga magada eraldi voodites ja meil olid isegi tekid! Hotellis oli tasuta WIFI. Vannitoas oli shampoone ja muid pesuvahendeid.

Viimane hotell, kus ööbisime, oli Laguna Gran Vista 3*. Selle hotelli ligiduses asub ka veidi paremaid hotelle nagu Laguna Istra, Laguna Molindrio (vist oli) ja Laguna Parentium. Meie olime siis odavama otsa Laguna keti hotellis.

Toon välja mitmeid miinuseid:
Hotell on vana ja renoveerimata. Igalpool on selline stagnahõng veel juures, et lausa uskumatu. Hotellis pole lifti, et oma kotte teisele korrusele saada. Saad vaid receptionisse liftiga aga edasi vaata ise, kuidas saad.
Toad olid küll piisava suurusega kuid vannituba ei kannata eriti kriitikat.
Telekas oli vana ja pisike tikutops, kust pigem kuulasid kui vaatasid.
Hotellis pole internetti.
Hommikul kella 5 aeg hakatakse basseiniala koristama. Kui rõdu sinnapoole ja rõdu uks õhutuseks lahti - palju õnne!
Toit..Toit oli nii ebameeldiva välimusega ja ega seal midagi erilist polnudki. Ainsad asjad, mille kvaliteet alati sama oli - melon, feta juust.

Ja plusse:
Kui on merevaatega tuba, on hämmastav päikeseloojang õhtul!
Ligiduses on õhtune shopping-street, kohvikuid ja baare, kus õhtul on elav muusika.
Ligiduses on hämmastav restoran, mida juba eespool mainisin.
Rand on ka ligiduses ja kannatas vette minna täiesti palja jalaga - mina merisiilikuid ei kartnud.
Hooajal on tasuta nii vein kui õlu - meie õnneks nad olid hooaega pikendanud.
Saime paar tuba pikendada tasuta, et viimasel päeval päikest võtta (õnneks oli 1 tuba neist minu ja Astridi oma, mistõttu me ei pidanud oma kohvreid kuhugi tarima) ja toodi ka tasuta puhtaid rätikuid.

Lühidalt: söök on maitsev, kui tead kus süüa. On häid ja mitte nii häid hotelle.:) Üldmulje Horvaatiast ning sealsest söögist ja kultuurist on hea. Soovitan külastada. Päike on kuum ja vesi sinine...Ja märg.


Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas