88/ 6 nõuannet Bangkoki külastajatele

6 nõuannet Bangkoki külastajatele

Bangkok
Bangkok bangkok.peninsula.com
Oled külastamas Bangkokki, kuid ei tea sellest kohast midagi? Järgnevalt on ära toodud 6 nõuannet, mis reisi ajal palju kasu võivad tuua.
Bangkok on üks maailma külastatumaid linnu. Siin käib aastas umbes 16 miljonit turisti. Linnas elab 8 miljonit inimest ja agulites veel 8. Ei ole lihtne anda nõu, kuidas sellises tihedalt rahvastatud kohas uut kultuuri avastada ja lõbutseda. Aga siiski annavad kohalikud teile hea meelega näpunäiteid selle kohta, mida teha ja mida kõigepealt avastada.
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
1. Sõitke paatidega
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Bangkoki-suguses suurlinnas aitab paadisõit vältida liiklusummikuid ja müra ning säästa ka aega. Peale selle annab ühelt sadamasillalt teisele liikumine võimaluse nautida ilusaid vaateid nii vanale kui uuele Bangkokile, selle elumajadele ja templitele.
2. Proovige traditsioonilist toitu ja värsket mahla
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Bangkok on üks maailma toidupealinnadest. Tai traditsioonilises köögis on ühendatud hapu ja magus, vürtsikas ja soolane, eksootilised puuviljad, mereannid, kana ja palju muudki. Nii et ärge raisake aega ja hakake kohe lennukist väljudes Tai köögiga tutvuma. Soovitame terve reisi jooksul värsket eksootiliste puuviljade mahla juua – see on odav, maitsev ja vitamiinidest pungil.
3. Nautige tai massaaži
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Tai massaaž on veel üks Bangkoki tunnuseid. Traditsioonilise tai massaaži keskusi leidub praktiliselt igas linnajaos. Kui külastate turistide hulgas populaarset Wat Po linnajagu, leiate kindlasti hea massööri. Mõned keskused pakuvad lõõgastavat massaaži ja tutvustavad ka selle saladusi.
4. Külastage suurt paleed
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Bangkoki suur palee (Grand Palace) on suurepärane näide Tai ajaloost ja suursugusest arhitektuurist – ja see on tõeline rahu oaas.
5. Osalege linnafestivalil
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Linna või riigi traditsioone peegeldavad kõige paremini festivalid. Bangkokis toimub neid palju: aprillis aset leidval Songkrani festivalil tähistavad kohalikud ja ka turistid traditsiooniliselt uut aastat, uhtes üksteist voolikutest tuleva veega; kuninga sünnipäeva tähistatakse ilutulestikuga; Loy Krathongi festivalil novembris täituvad linna jõed väikeste banaanilehtedest valmistatud paadikestega, mis tähistavad ohverdusi jumalatele, kes puhastavad inimesi ebaõnnest; septembri lõpus ja oktoobri alguses toimuv rahvusvaheline muusika- ja tantsufestival tõmbab ligi muusikuid ja tantsijaid kogu maailmast; Hiina uus aasta ühendab kaks rahvast – hiinlased ja tailased, kuigi ka külalised on alati teretulnud.
6. Külastage Chatuchaki turgu
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
See on üks suurimaid nädalavahetuse turgusid kogu maailmas. Seda külastab iga päev umbes 200 000 inimest. Turul on kaupa müümas umbes 15 000 müüjat. Siit leiate kindlasti palju suveniire ja eksootilist toitu ning saate nautida ka huvitavaid vaateid.

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas