90/ 5 maailma parimat riiki seiklejaile

5 maailma parimat riiki seiklejaile

Iceland
Iceland nordicfoodfestival.org
Kui otsite reisilt midagi muud kui vaid rannapuhkust, tutvustame teile 5 riiki, kus saate kogeda põnevaid seiklusi, panna end proovile ja nautida imelist loodust. Vaata järele - mõni neist pole meist üldse kaugel!

1. Island
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Virmalised, kuumaveeallikad ja geisrid, uskumatu maastik, ainulaadne kultuur ja toidutraditsioonid ning puhtast veest valmistatud õlu on kõik, mida teil meeldejäävaks põhjamaiseks puhkuseks tarvis on. Öeldakse, et Island on seiklus, mitte sihtkoht.
2. Botswana
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Aafrikas seiklemist valides mõtleb enamik inimesi kõigepealt safaritele, looduskaitsealadele, loodusele ja Lõuna-Aafrika, Keenia ja Tansaania ookeanile. Aga Botswanal on samuti väga palju pakkuda ning siin käib hulga vähem turiste kui rohkem tuntud naaberriikides. Kalahari kõrb, Okavango delta ja paljud teised kaitsealad on väga metsloomarikkad – siin on peaaegu 600 linnuliiki, 75 suurt imetajaliiki ja rikkalik taimestik.
3. Kuuba
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Kuna suhted Kuuba ja USA vahel on paranemas, on Kuuba aeglaselt (või ehk isegi kiirelt) muutumas. Kuuba traditsioonid, kultuur, tantsud, muusika ja toit on kättesaadavamad kui varem. Ärge jätke võimalust kasutamata!
4. Austraalia
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Austraalia on põhjusega eraldi manner. Kusagilt mujalt maailmas ei leia nii mitmekesist loodust: Suurest Vallrahust sadade kilomeetrite tühja maani, troopilistest metsadest kuldsete randadeni. Suured ilusad linnad, lõbusad inimesed, palju mürgiseid elukaliike, iidne aborigeenide kultuur, surfarite paradiis – neid stereotüüpe on raske murda.
5. Soome
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Soome on Euroopa Liidu kõige hõredamalt asustatud riik. Siin on nii palju metsikut loodust ja järvi, et nendega võib täita mitu riiki. Kanjonikülastused, kalastamine, marjade ja seente korjamine, järveäärsed saunad, lumehotellid, kelgukoerad ja jõuluvana ise – sellel Põhja-Euroopa riigil on igal aastaajal midagi pakkuda.

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas