92/ Ma arvan, et tegelikult polegi mingeid põhjuseid vaja välja mõelda..

5 peamist põhjust, miks külastada Kosi saart

Isle of Kos Isle of Kos www.yogacruising.com
Kreeka võlub reisijaid 200 asustatud Vahemere saarega, mis sobivad puhkuseks suurepäraselt. Kos aga on üks populaarsemaid sihtkohti. Aga mis siis kutsub turiste just siia? Siin on viis populaarsemat põhjust.

alt
Foto tehtud 123rf.com.  
1. Otselennud
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Baltikumist on Kosi minna lihtsam ja soodsam kui Kreeka pealinna Ateenasse. Näiteks Kosi sooja mere ja randade juurde pääsete Ryanairi lennukompaniiga vaid 130 euro eest. Kui plaanite puhkuse ette, võite veelgi soodsamalt saada. See on saarest teinud ühe kõige kergemini ligipääsetava kuurordi.
Teisest küljest pakuvad odavlennuliinid lende ka teistest suurematest Euroopa linnadest, mistõttu siin väikesel Kreeka saarel ei ole kunagi turistidest puudust – eriti kõrghooajal (Türgi kuurortlinnast Bodrumist on siia veel eriti lihtne tulla).
2. Saare ööelu
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Suvehooajal on saarega samanimelise linna baarid ja muud meelelahutuskohad inimesi täis. Siin kuulete uusimaid Euroopa ja muid muusikahitte ja näete atraktiivseid ettekandjaid. Mõnikord tundub, nagu tegemist oleks pigem Ibiza kui ajaloolise Kreeka kuurordiga, mistõttu see linn ei sobi kindlasti kõigile.
Teisest küljest aga leiate Kosi randade lähedusest ka palju peredele, paaridele ja sõpruskondadele mõeldud restorane ja kohvikuid. Toidu ja joogi suhteliselt madalad hinnad teevad heameelt nii pidutsejatele kui neile, kes vaikust ja rahu otsivad.
3. Lihtne ringi vaadata
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Kosi saar on väga tasase maastikuga ja täis õitsvaid puid ja lilli – rattaretkedeks vägagi sobiv. Rattaid saab igast turismikeskusest 5-7 euro eest rentida. Saate rentida ka rollereid. See ajalooliselt põnev ja tähtis Kreeka saar on kindlasti uurimist väärt.
4. Jahisõit
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Kui olete kõik Kosi nurgatagused üle vaadanud, võite alati külastada teisi saari või isegi Türgit ja selle kuurortlinna Bodrumit – ja seda kõike üsnagi soodsalt. Soojal hooajal ei tohiks olla probleeme paadiomaniku leidmisega, kes viiks teid, kuhu soovite – näiteks ka privaatlaguunidega asustamata saartele.
5. Suurepärane toit
alt
Foto tehtud 123rf.com.  
Kreeka kööki iseloomustab lihtsus ja värsked naturaalsed tooted. Kos ei ole mingi erand. Traditsioonilistes tavernates pakutakse traditsioonilist Kreeka toitu ja värskelt püütud kala. Kui soovite, võite selle kõik traditsioonilise aniisiouzo või veiniga alla loputada. Oliivid, juustud, kala, värsked köögiviljad ja liha – kreeklased teavad, mis kõhule hea on.
Allikas: travelonspot.com

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas