133/ TOP 10 maailma kõige väiksemat riiki - kas tead, mis need on?

Agatha Christie romaanist “10 väikest neegrit” inspiratsiooni saanuna nomineeris www.tourism-review.com kümmet toredat pisiriiki, mida kindlasti tasub külastada ja mida loodetavasti romaani tegelaste saatus ees ei oota.
Kõik on kuulnud kääbusriikidest, aga kui väikesed on väikesed riigid tegelikult? Järgnevalt on maailma kümme kõige väiksemat riiki seatud järjekorda pindala järgi, "suurimast" vaikseimani:
10. Malta (pindala 316 km2) — kultuuride segu, kindlused ja rüütlid ning sukeldumine laevavrakkidele. Peamine publik: vene uusrikkad ja briti pensionärid.
9. Maldiivid (298 km2) tähendab troopilist paradiisi, mesinädalaid ja idüllilisi sinivalgeid randu.
8. Saint Kitts ja Nevis (261 km2) — vulkaaniline Kariibi pärl (vaata kaarti), vihmamets ja vana raudtee.
7. Marshalli Saared (181 km2) — enda üle üliuhke vabariik viljeleb Bikini laguuni, Teist maailmasõda ja kraatreid. Kristallselge vesi, palju mereelukaid.
6. Liechtenstein (160 km2) — unikaalne kääbus, traditsioon käsikäes tänapäevaga, suusarajad, maa peal ruulivad vürstid, õhus kotkad-kullid.
5. San Marino (61,2 km2) — postmarkidest, vanadest autodest ja Kurioosumite muuseumist elatuv, samas vahel Eurovisionil osalev Itaalia maksuvaba enklaav-nukuvabariik.
4. Tuvalu (26 km2, avapildil), Okeaania väike nunnu (vaga-vesi-sügav-põhi) saareke, kus poolel teel Hawaii ja Austraalia vahel kohisevad palmipuud ja randuvad lained.
3. Nauru (21 km2) hiilgab restoranide rohkuse ja käsitööpoodidega.
2. Monaco (1,98 km2) ei vaja tutvustamist: Monte Carlo rallirada, kasiinod, vahakujude muuseum, neurootilised printsessid ja muud rikkad-kuulsad.
1. Maailma väikseim riik: VATIKAN
Linnriik Stato della Citt? del Vaticano (0,44 km2): 800 elanikku, Püha Peetruse väljak, oma euro, bilansivõimelised kommertsnunnad suveniirikioskis ja riigijuhiks kõigi katoliiklaste paavst.
Allikas: reisijuht.delfi.ee

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas