134/ Costa Brava parimad rannad

Vaid lühikese sõidu kaugusel Barcelonast leiad sa Costa Brava rannad: liivased paradiisid kristallselge veega ja kauni rannikujoonega. Aga millised rannad on parimad? Siin on mõni, mis tasuks meelde jätta!
Platja de Llafranc
Kuldse liivaga rannajoon, kus moodustavad sümbioosi trendikas glamuur ja "vanakool".
Lähedusest leiad jahisadama, kus on võimalik saada laevaekskursiooni. Samuti leiad kivised sopistused, mis on ideaalsed snorgeldamise jaoks. Kui eelistad olla kuival maal, võid sa võtta ette jalutuskäigu mööda promenaadi, teha peatusi erinevates kohvikutes ja restoranides või sõita rattaga linnamajaka juurde.
Platja de Tamariu
Kui su rannaplaanid hõlmavad ka lapsi siis kraba nad kaasa ja suundu Platja de Tamariu suunas. Poolkuu-kujuline kaldajoon pakub jalutamiseks kaunist promenaadi. Promenaadi ääres on palju restorane ja kohvikuid, kus saab istuda ja lastel silma peal hoida kui nad lainevahtu püüdmas on.
Samuti on seal mitmeid veespordivõimalusi - snorgeldamine, kajakisõit ja palju muud. Lisaseiklusteks piilu pearannast vasakule või paremale ja leiad väiksemate randade kaunid kaldad - Cala dels Lliris ja Cala Aigua Dolca.
Cap de Creus
Natuke maalähedasema rannakogemuse saamiseks suundu Cap de Creu rahvusparki - Hispaania idapoolseim punkt, 25 kilomeetrit Prantsusmaa piirist. Lisaks kaunile rannikule ja tuletornile, kus on restoran, on seal kauneid koopaid ja rannakesi.
Kui sa päikesest oled väsinud, võta ekskursioon lähedalasuvatesse kaluriküladesse - Cadaques ja Port Lligat. Seal on näha palju mõjutusi selle piirkonna kunagiselt kuulsalt elanikult - Salvador Dalilt. Samuti on võimalik näha tema kunagist kodu, mis on nüüd muuseum.
Kuigi rannad on imelised, võta kindlasti aega ja külasta kohalikke Costa Brava linnakesi - Figueres ja Girona.
Allikas: tõlkelugu thingstodo.viator.com

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas