150/ 5 ilusaimat kanalitele ehitatud linna

Veneetsia (millest me siinkohal ei hakkagi rääkima) ei ole ainus kanalitele ehitatud linn. Vanasti oli veepealne asukoht linna jaoks kasulik, sest tähendas kaubanduslikku õitsengut. Praegugi meelitavad sellised linnad ligi palju turiste, võludes neid oma paatide ja veeteedega. Esitleme teile 5 ilusat veepealset linna, mida igaüks vähemalt korra elu jooksul külastada võiks.
1. Hollandi pealinn Amsterdam on Veneetsia järel järgmine kuulsaim veepealne linn. See on sõna otseses mõttes risti ja põiki kanaleid täis. Kanalid loovadki linnas hubase ja romantilise atmosfääri ja kaotavad siin euroopaliku külmuse. Peale selle sobib vesi suurepäraselt linna ilusate kiviehitistega.
Paadid ja praamid on kõige romantilisemad kohad, kus Amsterdamis armastatuga õhtusööki süüa. Soovitame külastada ka vanalinna ja selle suurepärast kunstnike linnajagu Jordaani.
2. Hiina linn Suzhou, millest pool on vee all. Linna kutsutakse Idamaade Veneetsiaks. Siin jooksevad kanalid peaaegu iga kitsa kõnnitee kõrval nii kaugele, kui silm ulatab. Kohalikud kasutavad paate transpordiks ja turistide ligimeelitamiseks. Nii et seadke end mugavalt sisse ja nautige panoraami linnast, mis oli sajandeid Idamaade tähtis kultuuri- ja majanduskeskus.
Suzhou ja selle ümbrus on tuntud ka kvaliteetse siidi tootmise poolest, mis aitas linnal õitsengule tõusta. Siidikaubandus tõi sisse palju raha, mida Hiina valitsus kasutas linna infrastruktuuri arendamiseks ja linna ilusamaks muutmiseks. Suzhou peamine turismiatraktsioon on suurepärane aed, mis vee poole kaldub.
3. Peterburi, Venemaa. See Venemaa linn on kuulus mitte ainult Valgete Ööde Festivali, vaid ka omapärase geograafilise asukoha poolest. Linn asub 100 saarel ning peajõgi – Neeva – lookleb läbi terve linna ja suubub Soome lahte. Peale Neeva on Peterburis ka palju muid väikeseid jõgesid ja kunstlikke kanaleid. See ainulaadselt võluv ajalooline linn on veest lausa läbi imbunud.
Paljudele turistidele meeldib linnaga tutvuda paatide ja väikeste laevadega sõites. Neeva jõel sõidab ka palju aurikuid.
4. Kopenhaagen, Taani. Kanalid läbivad Kopenhaageni risti ja põiki. Kogu linnas on olemas ka jalgrattateed. Linna on mõnus avastada paadi- ja kanuusõidul. Muide, uus sadam (Nyhavn) on üks kogu linna populaarsemaid piirkondi. Siin ei jää elu hetkekski seisma: päeval külastavad seda turistid, kes pildistavad värvilisi maju, kunstlikke kanaleid ja neis ankrus olevaid laevu ning öösel käivad siin kohalikud ja turistid, kes päikesetõusuni baarides ja ööklubides pidutsevad.
5. Tai pealinn Bangkok. Üks suurepäraseid viise Bangkokiga tutvumiseks on võtta ette „kruiis“ selle jõgedel ja kanalitel. Sellised sõidud on suurepärane võimalus linna täie ilu nautimiseks. Siin asuvad kõrghooned kõrvuti sajandeid vanade templite ja traditsiooniliste rippkatustega. Üks Bangkoki populaarsemaid meelelahutusi on Ruea Hang Yao ehk pika paadiga sõitmine, millega on võimalik manööverdada isegi kõige kitsamatel kanalitel.
Veel üks Bangkoki sümboleid on „ujuvad turud“, kust saate osta kohalikke hõrgutisi, köögivilju, mereande, vürtse ja ehedat Tai toitu.

https://www.travelonspot.com/et_EE/artikkel/reisiajakiri/puhkusenurk/5-ilusaimat-kanalitele-ehitatud-linna-2

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas