152/ Porto Santo – ideaalne sihtkoht neile, kes armastavad kaugeid paiku

Kas oled varem kuulnud Porto Santost? Ei ole? Porto Santo – ideaalne sihtkoht neile, kes armastavad kaugeid paiku! 
Madeira väiksem vend Porto Santo on suurepärane saar neile, kes eelistavad olla pigem kusagil eraldatud nurgakeses. Sellel 42 km2 maalapil elab ainult 5500 inimest, kes kõik on valmis muutma teie puhkusereisi sellel väikesel Atlandi saarekesel unustamatuks. Kohalikud naljatavad, et saar on lihtsalt „üks suur rand väikese maismaaribaga“.
Saare tasane maastik on täis golfiradasid, tenniseväljakuid ja suurepäraseid hotelle. Külastajad saavad siin nautida fantastilist kliimat, 9 km pikkust randa ja imepäraseid vaateid kivistelt kallastelt. Saarele pääseb lisaks 2,5 tunni pikkusele praamisõidule ka lennukiga. Lend Madeiralt Porto Santole kestab umbes 15 minutit. Siia saab lennata ka otse Euroopa mandrilt.
Kuigi Porto Santo elanikkond on üpris väike, on pealinnas Vila Baleiras mitmeid koole, haigla, politsei peakontor, kirik, kongressikeskus, muuseum ning mitmeid ostukeskusi, baare ja restorane.
Saar on eelkõige tuntud golfi-, veespordihuviliste ja sukeldujate ning nende turistide seas, kes otsivad rahu linnalärmist ja liigsest palavusest. Kellele meeldib jalutada, jõuab saare ühest servast teise 3-4 tunniga. Päris paljud käivad ka ratsutamas. Tuulised rannakaljud, kuldsed rannad, hotellid, spakeskused ja meeldiv kliima – see saar on neile, kes eelistavad Robinson Crusoe tüüpi puhkust väikeste lisahüvedega.

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas