157/ 5 asja, mida suvel Norras teha

Norra on imeilus riik, kus on palju võimalusi unistuste matkaks. Suvel meenutab see suurt loodusehuviliste mänguplatsi. Valged suveööd võimendavad seda tunnet veelgi. Siin on mõned nõuanded, mida Norras kindlasti proovida ja vaadata.
1. Külastage Lofoteni saari
Lennukilt vaadatuna paistavad Lofoteni saared nagu nööriga kokku seotud kimp pirne. Kuigi geograafiliselt võttes on kõik saared samasugused, on igal saarel ainulaadne kliima, elustiil ja erinevad loodusvarad. Tänu soojale Golfi hoovusele on polaarjoone taga asuvatel Lofoteni saartel üsna mõnus kliima, mis teeb piirkonna ainulaadseks mitte ainult Euroopas, vaid ka kogu maailmas. Tursatoidud, rahulikud lahed ja omapärane elustiil – need saared pakuvad seda kõike. Lofotenis on ka suurepärased kalastuskohad – siin korraldatakse isegi rahvusvahelisi kalapüügivõistlusi. Kes kalapüügist ei huvitu, võib minna kanuu või jalgrattaga sõitma või matkama.
2. Vaadake kesköist päikest
Kuigi Norras on palju erinevaid võimalusi öise päikese nägemiseks, on seda parim teha ilmselt Tromsø linnas. Suvel muutub see riigi suuruselt seitsmes linn, mis asub polaarjoone taga Põhja-Norras, üheks kõige valgemaks kohaks maailmas; samas on juba siia näiliselt hüljatud maailmanurka jõudminegi omaette seiklus. Kui aga siin olete, soovitame sõita liftiga Storsteineni mäe otsa, mis asub Tromsø lähedal – siit saate imetleda Norrat täies ilus ja peesitada ka kesköise päikese käes.
Suvel korraldatakse linnas palju üritusi ja muusikaetendusi, mis kõik algavad keskööl.
3. Seiske trolli keelel
Trolltunga (trolli keel) on väljaulatuv kalju, mille otsa päris igaüks ronida ei julge. Kalju asub 700 meetri kõrgusel fantastilistes Norra mägedes ja meenutab kivist keelt. Turistid teevad selle loodusime juures alati pilte. Aga selleni jõudmiseks peate enne mägedes matkama. Ohutuse tagamiseks on seda parim teha suvel, juuni keskpaigast septembrini. Ärge unustage kaasa võtta sobivaid matkajalatseid ja -rõivaid ning matkavarustust. Mäe otsast avanevad vaated on iga sammu väärt.
Teise valikuna soovitame Jotunheimeni rahvusparki, mille teed on maailma kauneimate hulgas.
4. Tutvuge saamide ja arktilise loodusega Finnmarkis
Finnmark, mis asub Soome ja Venemaa piiril, on Norra kõige põhjapoolsem osa, kus on omapärane elustiil, veelgi omapärasem loodus ja päike, mis särab kogu ööpäeva. Siin asuvad Euroopa kõige põhjapoolsemad linnad ja elavad saamid, keda iseloomustavad põhjamaine elustiil ja põdrakasvatamise traditsioonid. Arktiline tundra, kaljud, järved, metsad ja isegi liustikud – siinse eluga tutvuda on väga huvitav.
5. Saage viikingite kohta rohkem teada
Norra pealinn Oslo on üks parimaid kohti, mida külastada, et saada iidsete Skandinaavia viikingite kultuuri ja ajaloo kohta rohkem teada. Oslo muuseum annab põhjaliku ülevaate viikingite elust 9.-11. sajandil. Viikingite muuseum on veel üks põnev muuseum, kust leiate mitmeid ehtsaid viikingite laevu. Kultuuriajaloo muuseumis on välja pandud laevaehituse tööriistad, relvad ja igapäevaesemed.

https://www.travelonspot.com/et_EE/artikkel/reisiajakiri/reisijuht/5-asja-mida-sel-suvel-norras-teha

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas