162/ Golden Sands - Bulgaaria parim kuurort

Golden Sands on tuntuim ja populaarseim puhkusesihtkoht kogu Bulgaarias. Seal leiab nii rahu ja vaikust kui ka värvikirevat ööelu. 
Linn asub umbes 18 km Varnast põhja pool. Peeneteralise kuldse liivaga rand, mis mõnedes kohtades on koguni 100 m lai, on 3,5 km pikk. Kuurordis on 17 mineraalveebasseini ja tervisekeskused, mis pakuvad mitmesuguseid raviprotseduure. Merevesi on puhas ja selge.
Seda kohta mainis esmakordselt Kreeka kirjanik ja filosoof Plinius Vanem. Tema sõnade kohaselt elasid Odessa ja Balčiki vahelistes metsades müstilised päkapikud, keda nägid kohtasid argonaudid, kui esimest korda siinsetele kallastele jõudsid. Golden Sandsi kuurorti ümbritsevad endiselt erinevad 4.-7. sajandil ehitatud hoonete varemed.
Kuurordi aktiivselt arendamist alustati aastal 1957 ja kaks aastakümmet hiljem oligi see saanud kaasaegseks puhkekeskuseks. Kuigi turistide ja hotellide arv on tohutult tõusnud, on linnavalitsusel õnnestunud säilitada kohaliku elu rahulikkus ja puhas looduskeskkond – vanad metsad ja looduslikud paigad on kaitse alla võetud ja sinna ei ehitata uusi teid, parkimisplatse ega muud infrastruktuuri. Ja sellel põhjusel ongi Golden Sands nii populaarne. Kuurort tunnistati kogu Bulgaaria kõige puhtamaks. See on oma suurepärases puhta ranna eest teeninud sinise lipu märgi.
Golden Sandsil on pakkuda ka palju muud peale rahu ja vaikuse, mida siit otsivad perekonnad või vanemad inimesed. Kuurort pakub suurepäraseid võimalusi spordihuvilistele ning siin on mitmeid hasartmänguasutusi, palju restorane, ööklubisid, diskoteeke ja kauplusi. Paradoksaalselt on see kuurort kõige puhtam, aga ka kõige rohkem elu täis.
Üks kuurordi ala kannab nime Riviera.
See on 5 hotelli ja mitme puhkekohaga luksusala, mis asub maalilise lahe kaldal. Siin on ka suurepärane erarand. Kuurordi spaakeskustes pakutakse kõikvõimalikke tervise- ja iluprotseduure. 12-hektarilisel territooriumil saavad külastajad nautida parke, puhast merevett, kuldse liivaga randu ja mineraalveeallikaid. Aktiivse puhkuse armastajatele on 3 rajatud tenniseväljakut, 2 veespordikeskust ja 2 spordikeskust. Kes otsib aktiivset puhkust, ei pea kaua otsima – Golden Sandsi kuurorti pääseb tasuta bussiga, mis sõidab siia mitu korda päevas. See erakordselt ilus ja rahulik kuurort sobib suurepäraselt perepuhkuseks.

https://www.travelonspot.com/et_EE/artikkel/reisiajakiri/puhkusenurk/golden-sands-bulgaaria-parim-kuurort-2


Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas