163/ 5 tundmatut Euroopa saart

Kui räägime Euroopa saartest, mõtleb enamik meist automaatselt Mallorcale, Kreetale, Kanaari saartele ja loomulikult Inglismaale. Aga vana mandrit ümbritsevad ka saared, millel vaid vähesed turistid käinud on. Siin tutvustame teile 5 sellist saart.
1. Lyngøri saared, Norra
Omapärased Lyngøri saared, mis asuvad Oslost vaid 2-3 tunni kaugusel, ei ole turistidele eriti tuntud. Väikesele saarestikule pääseb praami, paadi või kanuuga – kohalikud eelistavadki kanuud. Lyngøri saarestik on väga rahulik ja maaliline koht, mis on pikitud värviliste Skandinaavia stiilis majadega, kus tasub kindlasti peatuda. See on kalastajatele ja loodushuvilistele tõeline paradiis.
2. Hiiumaa, Eesti
Hiiumaa on Eestis suuruselt teine saar. See on suurepärane koht reisijatele, kes otsivad rahu, soovivad looduses mediteerida ja oma puhkuse eraldatuses veeta. Hiiumaa inspireerib kindlasti neid, kes kirjutavad raamatut või soovivad midagi maalida. Saar asub pealinn Tallinnast vaid 35 km kaugusel ning siia pääseb Rohuküla sadamast praamiga.
3. Fehrmani saar, Saksamaa
See on deltaplaaniga sõitjate ja lohesurfarite jaoks tõeline paradiis (saarel korraldatakse sageli ka nende alade võistlusi). Fehrman asub Läänemeres Saksamaa ranniku lähedal.
4. Inisheeri saar, Iirimaa
Pisikest Arani saarestikku kuuluvat saart peetakse iidse keldi keele ja mütoloogia pealinnaks. Inisheeri kohalikud räägivad ikka veel iidset iiri keelt. Huvitav fakt saare kohta – elektrit hakati siin laiemalt kasutama alles 1997. aastal.
5. Margareti saar, Ungari
Saare külastamine on tõenäoliselt üks viimaseid asju, mida Ungarist ootate. Aga siiski on Budapestis asuv Margareti saar tõeline roheline oaas, mis meeldib nii kohalikele kui turistidele. Saart, mis asub täpselt Doonau jõe keskel Budapesti kesklinnas, ümbritseb 5 km pikkune jooksurada ja mitu väikest paadisadamat. Saarele pääseb trammiga, mis peatub täpselt silla keskel.

https://www.travelonspot.com/et_EE/artikkel/reisiajakiri/puhkusenurk/5-tundmatut-euroopa-saart-2


Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas