168/ 9 asja, mida teha Gran Canarial

Aastal 1492, teel Ameerika suunas, peatus Cristoph Kolumbus ka Gran Canarial. See Kanaaride suuruselt kolmas saar on nii ilus, et Ameerika oleks vabalt võinud avastamata jäädagi. Saarelt lahkumiseks pidi suur maadeavastaja kogu oma tahtejõu kokku võtma. Paljudel puhkajatel on endiselt raske Gran Canarialt lahkuda. Kui aga need 9 asja ära proovite, on koju tagasi minna ehk veidikenegi lihtsam.
1. Sukelduge ookeanimaailma
Gran Canarial on imeliselt mitmekülgne loodus, nii saarel endal kui seda ümbritsevas vees. El Cabróni merekaitsealal elab palju värvilisi kalaliike ning siin on võimalik merikilpkonnade ja raidega koos ujuda. Saarel on suurepärased sukeldumiskoolid ja -instruktorid, kes aitavad teil näha mere kõiki värve hoolimata sellest, kas olete algaja või seiklusi otsiv professionaalne sukelduja. Nii et pange sukeldumismask mähe, snorkel suhu ja nautige korallrahude ilu kohe oma ranna läheduses.
2. Osalege Gran Canaria suurel karnevalil
Gran Canaria inimestele meeldib väga pidutseda – saarel korraldatav karneval on Rio de Janeiro oma järel suuruselt teine. Veebruaris toimuval karnevalil näete karnevali kuningannat ja tohutut hulka värvilistes kostüümides inimesi ning olete tunnistajaks mitmesugustele karnevalitraditsioonidele, näiteks sardiinide matustele. Festivali lõpu poole pannakse kalad paati, viiakse avamerele ja pistetakse põlema.
3. Käige Cristoph Kolumbuse jalajälgedes
Gran Canarial asub sellele kuulsale maadeavastajale pühendatud muuseum. Muuseum asub hoonekompleksis, mida Kolumbus kunagi ise külastas. Kuigi tema peatumise kohta ei ole palju teada, kandsid saare järgnevad valitsejad hoolt selle eest, et kompleks mitte ainult ei säiliks, vaid näeks ka hea välja.
Aastal 1952 avati siin maadeuurija reisidele pühendatud ekspositsioon, mis võtab enda alla 13 tuba. Muuseumis asub ka raamatukogu ja ruumid, kus õppida ning seminare ja kohtumisi korraldada. Siin näete ka koopiaid kuulsa laeva kajutist, navigatsiooniseadmetest, kaartidest ja muudest merega seotud esemetest, ning ka ühte ehtsat laeva teistelt ekspeditsioonidelt.
4. Nautige Maspalomase ranna liivaluiteid
Maspalomase ranna 8 km pikkused luited meenutavad pigem Araabia kõrbe kui troopilist saart. Ookeani juures asuvad luited laiuvad umbes 3,5 km ulatuses saare keskpunkti suunas. Luidetel saab käia jalgsi, hobuse või autoga, aga ka kaamliga. Ja kui liiga palav hakkab, saate alati ookeani hüpata.
5. Tutvuge Caldera de Bandama kraatriga  
See majesteetlik kausikujuline kraater on pärit eelajaloolisest ajast. See 1000 m lai ja 200 m sügav kraater tekkis võimsa vulkaanipurske ajal, mis toimus ilmselt umbes 1970 aastat tagasi. Kuigi esmapilgul võib see hirmutav tunduda, võtab kraatri põhja laskumine maksimaalselt 30 minutit. Allapoole liikudes näete paljusid kraatris kasvavaid taimeliike ning lähedalasuvas restoranis saate mõnusa eine süüa ja kohalikku veini nautida.
6. Külastage Hispaania suurimat botaanikaaeda  
Jardin Botanico Canario on taimehuviliste jaoks tõeline paradiis. Aed, mis asub pealinn Las Palmasest vaid 4 km kaugusel, võlub ühtmoodi nii lapsi kui täiskasvanuid. 18. sajandil avatud aias on välja pandud üle 500 ohustatud taimeliigi kogu maailmast. Siin näete ka mõnd suurt sisalikku päikese käes mõnulemas.
7. Minge surfama
Kui olete kunagi unistanud nende blondide päevitunud surfarite ridadega liitumisest, on Gran Canaria suurepärane koht selle unistuse teoks tegemiseks. Siin on palju suurepäraseid surfikoole, varustuse rentimise kohti ja lained, mis sobivad igal tasemel surfaritele. Suurimad lained võib leida saare põhjaosast, kus armastavad käia parimad surfarid. Aga ka teistes randades saab suurepäraselt aega veeta. Kui te ka ei julge ise vette hüpata, võite lihtsalt ohutult kaldalt teisi jälgida.
8. Vaadake tähti
Tänu kaugele asukohale ookeanis, suurepärasele kliimale, selgele taevale ja minimaalsele valgusreostusele peetakse Gran Canariat tähtede vaatlemiseks üheks parimaks kohaks maailmas. Temisase observatoorium ja Roque Saucillo astronoomiaklubi korraldavad öiseid tähevaatlusekskursioone.
9. Vaadake saart kaljult
Ronige Roque Nublo ehk „pilvekalju“ otsa. Kuigi see pole Gran Canaria kõrgeim punkt, avaneb kaljult suurepärane vaade kogu saarele. See 80 m kõrgune vulkaaniline kalju ulatub 1813 m kõrgusele merepinnast, mis tähendab, et selle tippu jõudmiseks peate omajagu ronima.

https://www.travelonspot.com/et_EE/artikkel/reisiajakiri/reisijuht/9-asja-mida-teha-gran-canarial

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas