169/ 6 fakti tuulise Kanaaride saare Fuerteventura kohta

Fuerteventura on Kanaaride teine suurim saar, mis jääb sageli mitte ainult Tenerife, aga ka Gran Canaria varju. Ja sellest on kahju, sest selle omapärane laava ja tuulte poolt vormitud maastik, mõnus kliima, laguunid ja suured lained meelitavad siia palju veespordihuvilisi ja lastega peresid ning vanemad inimesed tulevad siia päikesevanne võtma. Kui plaanite saart külastada, lugege läbi 10 järgmist huvitavat fakti.
1. Saare Corralejo rand on pidevalt Euroopa parimate randade nimekirjas. Siin saate nautida suurepärast kliimat ja veeporti või siis lihtsalt liival puhata.

2.Fuerteventura on saarestiku vanim saar. Geoloogide arvates olid Fuerteventura ja naabersaar Lanzarote üks suur saar.

3. Tänu ainulaadsele loodusele kuulub Fuerteventura UNESCO biosfääri kaitsealade hulka. Saare vulkaaniline päritolu on andnud sellele omapärase kuju ja põneva laavamaastiku.

4.
 Fuerteventura esmaasukaid nimetatakse majoreros – kitsenahast jalanõude järgi.

5.
 Mõnede teooriate kohaselt on Kanaari saared, kaasa arvatud Fuerteventura, kadunud Atlantise tsivilisatsiooni jäänused.

6.
 Kuigi saarel eriti vihma ei saja, on siinne kliima ikkagi väga mitmekesine. Üks osa saarest võib olla vihmast läbi ligunenud, samas kui 5 km kaugusel on tavapäraselt tuuline ja liiv on kuiv.

https://www.travelonspot.com/et_EE/artikkel/reisiajakiri/puhkusenurk/6-fakti-tuulise-kanaaride-saare-fuerteventura-kohta

Comments

Popular posts from this blog

18/ 28 fakti Hispaania kohta

70/ Mis kohti tasub külastada Varssavis?

125/ Lofoodi saarestik Norras – üks kõige ilusamaid paiku maailmas